ERA Kolejinde Sınava Hazırlık
ERA Kolejinde öğrencilerimizi girecekleri tüm sınavlara hazırlamak eğitim sistemimizin başta gelen temel amaçlarından birisi olarak kabul edilmektedir. Bu doğrultuda öğrencilerimiz 8. sınıfta girecekleri LGS’ye ve 12. sınıfta girecekleri YKS’ye ayrıca desteğe ihtiyaç duymayacak şekilde tecrübeli akademik kadromuz tarafından hazırlanmaktadır. Bu hazırlık sürecinin her anında rehberlik servisimiz öğrencilerimize ve velilerimize bireysel görüşmeler ve seminerlerle destek olmaktadır. Öğrencilerimiz; zengin doküman çeşitliliğimiz, kaliteli ders anlatımlarımız ile bir taraftan akademik gelişimlerini tamamlarken bir taraftan da test çözme tekniklerini kavramakta, sürelerini verimli kullanmayı öğrenmekte ve bu şekilde girecekleri sınavlara en iyi şekilde hazırlanmaktadır.
ERA Kolejinde LGS hazırlık 7. sınıftan başlayan ve 8. sınıfta yoğun olarak devam eden bir süreçtir. Öğrenciler, ayrıca desteğe ihtiyaç duymayacak şekilde tecrübeli öğretmenler tarafından LGS’ye hazırlanır. Sınav sürecinde, konuları pekiştirmeleri ve hatalarını en aza indirmeleri için öğrencilerimize çeşitli hedefler verilmekte ve bu hedeflerin ne kadarını gerçekleştirdikleri, ne kadar uzakta oldukları öğretmenlerimiz tarafından takip edilmektedir. Bununla birlikte ERA Kolejinde LGS’ye kadar olan süreç içinde belirli aralıklarla Konu Değerlendirme Sınavları ve gerçek LGS'nin bir nevi simülasyonu olan LGS tadında sınavlar yapılmaktadır.
Sene başında yapılan plan doğrultusunda akademik derslerde konu anlatımları nisan ayı içinde tamamlanmakta ve ardından genel tekrar sürecine geçilmektedir. Genel tekrarların yapıldığı süreç içinde öğrencilerimiz eksiklerini tamamlama, deneme sınavı olma, bol soru çözme, anlamadıklarını öğretmenlerine sorma ve tekrar etme imkânı bulmaktadır. Bu süreçte öğrenciler akademik olarak desteklenirken motivasyon, zaman yönetimi alanlarında da etkin bir program uygulanır. Öğrencilerin eksik olduğu konular üzerinden yaşam şartları da dikkate alınarak rehber ve danışman öğretmeler eşliğinde bireysel çalışma planı hazırlanır. Danışman öğretmenlerin takibi ve değerlendirmeleriyle öğrencilerin, bireysel çalışma planlarına uyumlu hareket etmeleri sağlanır.
Ne istediğini bilen gençler!
ERA’da yüksek öğretim sınavına hazırlık 9. sınıfta sınav bilincini oluşturmakla başlar ve her yıl artan ağırlıkta ilerler. 9. sınıftan itibaren öğrenciler Rehberlik ve Sınav Hazırlık Programlarıyla mental olarak üniversite hazırlık sürecine girer. Öğrencilerimiz YKS ye hazırlık süreçlerinde okul dışında başka bir destek almaya ihtiyaç duymaz.
10. sınıfta öğrencilerimize meslek tanıtımları yapılarak kendilerine en uygun alanı seçmeleri sağlanır. Bu seçimleri ile YKS’de başarıyı yakalamaları hedeflenmektedir.
Hazırlık süreci 11 ve 12. sınıflarda daha yoğun programlar ve sınav odaklı eğitim materyalleri ile yürütülür. 11. sınıf öğrencilerimizin YKS hazırlık programında AYT konularının yanında TYT konuları da anlatılır. Nisan ayı ara tatilinden sonra yoğun bir şekilde TYT sınavları uygulanır.
12. sınıfa yeni başlayan öğrencilerimizin YKS hazırlık süreci haziran ayında başlar. Ağustostan itibaren daha yoğun bir programla karşılaşan öğrencilerimizin sınav hazırlık süreci yıl boyunca haftanın 6 günü devam eder. Tüm alanlardaki derslerde öncelikle TYT konuları bitirilir. YKS ağırlıklı çalışmalar başladığında TYT tekrarları devam eder. Nisan ayı ara tatili ile konular tamamlanmış olur ve ardından yoğun bir şekilde TYT ve AYT deneme sınavları uygulanır.
YKS hazırlıkta ERA Koleji öğrencilerinin kullandığı zengin çeşitliliğe sahip olan yayınlar, alanında uzman kişilerce hazırlanmış, müfredat ile uyumlu ve günceldir. Öğrencilerimiz hazırlıkları boyunca ekstra yayın ihtiyacı yaşamazlar. 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize uygulanan TYT ve AYT denemeleri ile öğrencilerimiz YKS soru mantığını kavrar.
Tüm çalışmalar boyunca yapılan güvenilir ölçme, güçlü değerlendirmeler sonunda öğrencilerimizin gelişimleri takip edilir. Danışman öğretmenlerimiz ve rehberlik birimimiz iş birliğiyle öğrencilere ihtiyaçları doğrultusunda bireysel ders çalışma programları ile etütler planlanır. Zamanında geri bildirimlerde bulunulur.
Psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimimiz, bu sürecin en sağlıklı şekilde geçirilmesi için daima öğrencilerimizin yanındadır. Meslek tanıtımları ve kariyer danışmanlığı titizlikle yapılır. Birçok envanter uygulanır, seminerler, eğitimler verilir ve workshoplar hazırlanır. Meslek ve üniversite tanıtım seminerleri ve geziler düzenlenir.
Rehberlik birimimiz tarafından öğrencilerimizin tercih edebileceği üniversiteler ve bölümler hakkında öğrenci ve velilere detaylı bilgilendirmeler yapılır. Tercih robotumuzdan alınan veriler ve yapılan bilgilendirmeler doğrultusunda öğrencilerimizin tercih listesi oluşturulur. Bu süreç, öğretmen - öğrenci - veli iş birliği içinde şekillenerek öğrencinin hedefine ulaşması sağlanmaktadır.