Bayram gibi bir Bayram

Mustafa Kemal Atatürk: " Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir."

Şüphesiz ki bir milletin temel taşı çocuklardır. Çocuklara gereken önemin verilmesi hem kendileri hem de ülke ve dünya geleceği için oldukça önemlidir. Bu durumun farkında olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ise 23 Nisan'ı, çocuklara bayram olarak hediye etmiştir. Haydi gelin, hep birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birlikte kutlayalım. Büyük 23 Nisan Şenliğimizde fiziksel aktivitelerden sanatsal faaliyetlere kadar birinden renkli etkinlikler ve yarışmalar sizi bekliyor.

Avrupa yakasında Florya kampüsümüzde, Anadolu yakasında Çekmeköy kampüsümüzde yapılacak Büyük 23 Nisan Şenliğinde her yaştan çocuklarımıza kapımızı açıyor ve fiziksel aktivitelerden sanatsal faaliyetlere kadar birinden renkli etkinlikler ve yarışmalara sizi davet ediyoruz.

Yarışmalar

1-) Robot ile Futbol Yarışması
  • Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olarak 3 kategoride yarışma yapılacaktır.
  • 1 kişi ya da 2 kişi ile oynanacaktır.
  • Kazanan her öğrenciye katılım belgesi verilecektir.
2-) 23 Nisan Şarkı Yarışması
  • Okul öncesi ve ilkokul kademesi için Minik Şekerler Yarışması, ortaokul kademesi için Elma Şekeri Yarışması olmak üzere iki yarışma yapılacaktır.

Minik Şekerler kategorisi şarkıları;

• 23 Nisan Kutlu Olsun
  • Bu gün 23 Nisan

Elma Şekeri kategorisi şarkıları;

• Bugün Bayram
  • Hayat Bayram Olsa
  • İlkokul karaoke yarışması ile ortaokul kareoke yarışması iki oturumda planlanacaktır. Katılım durumuna göre tek oturumda da yapılabilir.
  • Öğrencilerden sırasıyla yukarıda bulunan şarkıları seslendirmeleri istenecektir.
  • Müzik öğretmenleri tarafından değerlendirme yapılacak, tüm yarışmalar bittikten sonra 1,2 ve 3. İlan edilecektir.
  • Katılım belgesi yarışmaya katılan her öğrenciye verilecektir.

Minik Şekerler kategorisinde verilecek ödüller;

• 1. Kalimba
  • 2. Karaoke Mikrofonu
  • 3. Nutuk
3-) Geleneksel Sokak Oyunları Yarışması

Oynatılacak oyunlar ip atlama, çuval yarışı, kaşıkta pinpon topu taşıma, halat çekme, survivor oyunlarıdır.
Bu oyunlar için farklı alanlar belirlenebileceği gibi gün içerisinde sırasıyla da oynatılabilir.
Geleneksel sokak oyunları kategorisindeki yarışmalarda 1.ci olan öğrencilere 23 Nisan Şenliği Madalyasıverilir.

• Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olarak 3 kategoride yarışma yapılacaktır.
  • 1 kişi ya da 2 kişi ile oynanacaktır.
  • Kazanan her öğrenciye katılım belgesi verilecektir.
Sanatsal Etkinlikler

1-Zumba

• Şenlik başlangıcında tüm katılımcılara zumba yaptırılır.
  • Şenlik boyunca çeşitli müzikler eşliğinde öğrenciler eğlendirilir.

2-Boyama Etkinlikleri

• Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin keyifli vakit geçirmesi için boyama etkinliği yapılır.

3-Yüz Boyama Etkinlikleri

• Yüz boyama standı kurulur, dileyen öğrenciler için yüz boyama yapılır.

4-Seramik-Kil Atölyesi

• Atölye çalışması olarak planlanmıştır.
  • Gün içinde seans şeklinde organize edilecek ve katılım sınırı olacaktır.
  • Etkinlik en az 1 kişi en çok 20 kişi arasında yapılabilir.
  • Etkinlik süresi 45 dakikadır.
  • Ürünler öğrencilere hediye olarak verilecektir.

İkramlar
  • Patlamış Mısır